Kupite plac, ali na Mesecu! – kupovina placa na Mesecu

Stanovnici Zemlje lako mogu postati vlasnici placeva na Mesecu i naravno, za svaku takvu kupovinu dobiće odgovarajuću potvrdu.

Kupovina placa na Mesecu

Možete postati ponosni vlasnik zemljišta na Mesecu. Savršeno za opuštajući odmor“, ovako kupce priziva britanska agencija za nekretnine na Mesecu pod imenom Moon Estates.
Kupovina placa na Mesecu putem ove agencije košta 16,75 funti.

Znači, kupovinom jednog akra dobijate parcelu veličine jednog fudbalkog terena.
1akr = 16,75 funti, ili na na srpskom 40 ari = 20 evra

Kupovina se može obaviti putem interneta, a tamo, kao i kod bilo koje druge kupovine, postoje različite mogućnosti i, naravno, različit cenovnik.
Tako možete izabrati koju vrstu pisma želite za svoj certifikat o posedovanju placa, kao i vrstu okvira u kojem želite da dobijete sertifikat. Za drveni okvir doplaćuje se 13,75 funti, a za zlatni 16,75 funti.
Dovoljno je u internet pretraživač ukucati ključne reči kupovina placa na mesecu i drugim planetama, pa se uveriti da ih ima napretek i da je ovo postao unosan biznis.


Više od osam hiljada Čeha ima plac na Mesecu. Interesovanje za plac je povećano, pa zato i cene rastu. U martu smo počeli prodaju i u Slovačkoj i tamo već imamo oko hiljadu vlasnika“, izjavio je portparol Lunarne ambasade Češko-Slovačke Filip Rajhart.
Njegova kancelarija je, u stvari, diplomatsko predstavništvo Galaktičke vlade koju vodi Amerikanac Denis Houp.

Ko je vlasnik Meseca?

Outer Space Treaty zabranjuje državama pravo na posedovanje nebeskih tela kao što je Mesec. Ugovor UN-a koji je stupio na snagu 1984. godine vredi kako za države, tako i za fizička lica.
Usprkos tome, Denis Houp je 1980. godine prijavio svoja vlasnička prava na Mesec u San Francisku. Kako se niko nije usprotivio tom potezu u vremenu od osam godina, koliko je vreme žalbe, Houp je osnovao pravnu firmu Lunar Embassy legal, koja ima pravo prodaje parcela na Mesecu. UN i Međunarodna astronomska unija smatraju taj njegov potez prevarom.

Tako da, prodaja mimozemaljskih parcela u SAD nije zabranjena i taj posao se jednostavno tamo smatra legalnim. Houp je, kako se tvrdi, već dobio nekoliko sporova u kojima je dovođeno u sumnju njegovo vlasništvo.

Poznate ličnosti koje su već kupile ili na poklon dobile plac na Mesecu su Paris Hilton, Dženifer Lopez, Šeron Stone, Tom Kruz, Kim Bejsindžer… Čak je i papa Benedikt Šesnaesti postao vlasnik jednog placa. Bivši predsednik SAD-a George W. Bush takođe je jedan od poznatih kupaca parcele na Mesecu.

Svemirski turizam


Za one koji su kupili plac na Mesecu ili tek planiraju da kupe, sigurno muči pitanje „Kako ja da vidim to što sam kupio?“

Britanska kompanija Excalibur Almaz sa sedištem na ostrvu Men (Inače ako ne znate na Ostrvu Men svemirske kompanije ne plaćaju porez i daju svega 10 odsto poreza na dobit, više od polovine svetskih međunarodnih svemirskih kompanija nalazi se upravo tu) je dala kao turističku ponudu turistima da odu na putovanje do Meseca.

Naravno po „pristupačnoj ceni“ od 124 miliona evra Turisti – putnici će najverovatnije putovati adaptiranom sovjetskom svemirskom stanicom od preko 30 tona težine koja će biti lansirana Proton raketom iz Kazahstana.
Kompanija će da lansira putnike turiste do satelita naše planete korišćenom ruske svemirske opreme. Ova komapnija je još ranije je najavljivala orbitalne letove za 2013, ali je sada se okrenula ka Mesecu kao jednoj od destinacija. Svemirsko putovanje dugo 805 hiljada kilometara do Meseca kao i nazad trebalo bi da se realizuje do 2015. godine

Hotel na mesecu

A za one koji hoće da ostanu par dana, tu je i prvi Hotel na Mesecu.

Dobro došli na Mesec, vaše odredište za godišnji odmor. Nakon sletanja u svemirsku luku, lokalni šatl će vas začas prebaciti do vašeg hotela, do prvog hotela na Mesecu. Njegove dve kao igle vitke kule izdižu se iznad ivica dubokog kanjona, a između njih ugledaćete izlazak Zemlje.
Uživajte u pogledu. Uživajte u slaboj gravitaciji. Uživajte u svom boravku.

Japanski građevinski gigant „Shimuzu“ je objavio da 2020. planira otvaranje orbitalnog hotela na visini od 450 kilometara iznad Zemlje, sa 60 soba, uz spektakularan pogled na Zemlju.
Japanci takođe planiraju da kasnije izgrade i hotel na Mesecu, i to od posebnog materijala nazvanog „lunarcrete“ koji će se dobiti od materijala nađenog na Mesecu. Osim toga, upotrebiće i posebne stambene jedinice na naduvavanje, kakve već koriste astronauti. Unutar tih nastambi uzgajaće hranu, voće i povrće, ali će ih koristiti i za rekreaciju, pa se čak spominje i golf teren u budućnosti.

Lunatik Hotel

Nacrt za ovaj kompleks je spreman, a realizacija se očekuje do 2050. godine. Najbogatiji srećnici na svetu moći će da odsednu u ovom jedinstvenom hotelu, uživajući u slaboj gravitaciji i lebdeći opčinjeni svemirskim iskustvom. Hotel će biti izgrađen od čvrstog Mesečevog kamena u više slojeva, i štitiće goste od surove okoline na Mesecu, uključujući i zaštitu od ekstremnih temperatura koje na Mesecu dostižu i do 150 stepeni C, kao i smrtonosnih kosmičkih isijavanja, posebno solarnih čestica.

Podelite ovaj članak

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *